Thursday, 16 January 2014

Luahan Hati

Assalamualaikum w.b.t ..
Bismilillahirrahmanirrahim ...

Alhamdulillah .. masih diberi nafas olehNYA untuk terus berada di atas muka bumiNYA yang indah ini :)
Sudah sangat2 lama tidak menulis di dalam blog ni .. setiap yang tertulis adalah kata hati yang tak terluah oleh kata-kata ..

Allah .... cinta yang diberi olehNYA sungguh indah.. Tetapi dicintaiNYA olehNYA jauh lebih indah ..

Di sini inginku tulis kata hati yang tidak terluah oleh kata2 ... cinta ?? lagi2 pasal cinta .. sungguh aku akui cinta tu sangat indah .. Tapi adakah cinta jika ianya hanya indah pada awal perkenalan ? Adakah ianya cinta bila ada rasa bosan ? Bagi aku .. secara peribadinya cinta tu tidak kenal rasa bosan. Cinta itu adalah sesuatu yang boleh membawa kebahagiaan hingga ke akhirnya ..

Allah ... mencintai dia adalah hal yang terindah untuk aku. Apalagi jika dia lah yang akan menjadi yan HALAL untukku . Tapi aku tahu .. aku tidak boleh terlalu berharap . Kerana cinta manusia tidak boleh kuduga .. dia lelaki .. lelaki yang mudah tetunduk dengan wanita .. sama ada dari kecantikan wanita, sifat wanita dan banyak lagi.. Aku akui sejak aku mengenal dia , aku lebih kenal apa itu cinta .. aku lebih tahu apa itu kehilangan .. dulu aku tidak tahu apa2 sehingga la dia mengisi cinta ke dalam hati aku .. Pernah dia bertanya adakah aku dapat lupakan dia walau aku tidak bersama dia suatu hari nanti ? Jujur TIDAK . Aku tidak boleh lupakan dia .. Kenangan manis bersamanya lebih banyak berbanding kenangan pahit . Tetapi aku boleh berjanji bahawa aku akan mencintai siapa yang aku nikahi ..

Pada suatu saat hubungan aku dan dia diuji dengan hadirnya orang ketiga .. Allah .. DIA je tahu dan faham perasaan aku. Kepercayaan yang dibina selama ni terhadap dia hancur. Tapi aku cuba kuat .. aku cuba bina kepercayaan itu lagi kerana SAYANG lebih banyak mengatasi dari perasaan MARAH dan KECEWA . Allah .. hebatnya cinta .. Tetapi aku sudah tidak boleh mempercayainya sepertimana aku mempercayainya dahulu kala .. cukup lah sekali aku bagi kepercayaan itu . Tak mungkin kaca yang pecah dapat dicantum seperti sedia kala .. rupanya sudah tidak cantik lagi .. itu lah KEPERCAYAAN :)

Sekarang ..... sekarang 1 je yang aku harapkan .. dia kembali sepertimana aku kenal dia dahulu .. dia tahu siapa dia dahulu dan skarang . aku harap sgt2 dia berubah mcm dulu .. tapi sume ni Allah yang tentukan .. aku kena REDHA .. aku merancang , Allah pon merancang dan sebaik-baik perancangan adalah rancanganNYA :) doakan jela yang terbaik untuk aku dan dia dunia dan akhirat ... Semoga hubungan pertunangan ini dapat diikat menjadi hubungan yang HALAL untuk kami .. in shaa Allah .. aamiin :)


siLa-siLa lah kOmen yE .. i'll aPpreciAte iT ! :)

No comments:

Post a Comment

mY nOtE . .


pEsanAn kU ^^ ♥

byE byE ... (=^___^=)